Huminsav

Dr Csicsor János: Huminsav

huminsavMinden étrendkiegészítő és fogyasztó csoki és funkcionális csokik fő összetevője: Huminsav

Szakirodalmi adatok alapján, kutatói állásfoglalás alapján, tudományos állásfoglalás alapján, publikusan elérhető széles spektrumú forrásokból:

Az emberi egészség lassan csak lehetetlen elképzelés, üres fantazmagória. A természet és a test jelzéseinek megismerése és megértése helyett előírások, jogszabályok határozzák meg, hogy az egészséges életműködés elengedhetetlen feltételeiből mit és mennyit juttassunk a szervezetünkbe. Földanya ugyan még tárolja azokat a számunkra szükséges információkat és anyagokat, amikre ténylegesen és valóban szükségünk van, de vajon meddig elégséges ez a készlet? Helyrehozható-e még az a károsodás, amit elszenvedtünk? A Huminsav a természet csodája. A Huminsavban minden olyan ásványi anyag és nyomelem benne van, amire az emberi szervezetnek szüksége van, és hogy ezt az emberi szervezet fel is ismeri, az azt mutatja, hogy az ember és a Huminsav egymással valóban egyfajta természetes szövetségben, szimbiózisban vannak. A HLBS termékeiben Magyar anyaföldből, a Bakonyból származó huminsav van!

Hasznos információ Szlávics Hédi Viktória:

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek működését gátolja és rontja a vitaminok hatását. A különféle vitaminkészítmények fogyasztása akár teljesen hatástalan is lehet, ha a megfelelő mikroelemek a szervezetből hiányoznak. A vitalitás, az ősi ásványi anyagokban gazdag talaj csupán a földfelszín mélyebb rétegeiben humuszanyag formájában maradt meg, és az új biotechnológiák elterjedése által vált számunkra elérhetővé.

A huminsav gyógyászati hatásai évezredek óta ismertek. Régóta alkalmazzák, mint természetes vírusölő hatóanyagot és alternatív antibiotikumot.kutatók szerint elsősorban a mikroelem hiány káros következményei okozzák az úgynevezett civilizációs betegségek (például az allergia, a stressz, különféle immunrendszeri problémák, rosszindulatú daganatok, elhízás, továbbá eddig még ismeretlen betegségek) előfordulásának növekvő gyakoriságát és terjedését.

A szervezetbe jutó huminsav egy része felszívódik a szervezetben, ennek következtében vírusölő, energiatermelő katalizátor, immunrendszert erősítő és méregtelenítő hatást fejt ki.

Más része ugyanakkor a bélrendszerben marad, ahol a huminsavak képesek megszüntetni a hasmenést és egyéb emésztési rendellenességeket. viagra pas cher A jótékony huminsav vékony gél réteget képez a bél nyálkahártyáján, amely véd a fertőzések és a méreganyagok hatásaitól. A bélbolyhok, illetve a hámréteg sérülése vagy gyulladása esetén támogatja a gyors gyógyulást. A gél rétegnek köszönhetően csökken a kóros impulzusok hatása a bélben található perifériás idegekre ez által enyhül a fájdalom, és helyreáll a normális bélmozgás.

A huminsav egy másik fontos tulajdonsággal is rendelkezik, alkalmazásával a szervezetből szelektíven csak a méreganyagok és a felesleges ásványi anyagok távoznak. A szokásos adagban alkalmazva nem befolyásolja a tápanyagok belső egyensúlyát.

A huminsavak gátolják a patogén baktériumok növekedését a tápcsatornában, serkentik a bélflóra működését és szabályozzák annak egyensúlyát, továbbá hasznosítható állapotban tartanak egyes a tápanyagokat, miközben megkötik és kiürítik a környezetből bekerült és felhalmozódott méreg anyagokat.

Ezen élettani hatásokat klinikailag is bizonyították:

Antoxidáns hatás: Különleges tulajdonságaiból adódóan kifejezetten képes a szervezet kémiai egyensúlyát fenntartani. Rendkívüli hatékonysággal köti meg a szervezetben keletkező szabad gyököket, amelyek számos betegség okozói Ugyanis a szabadgyökök képesek szervezetben a fehérje és DNS-molekulák szerkezetét károsítani, amelynek következtében megsérülhet a sejtek genetikai kódja, ez pedig különös kockázatot jelent a rák betegségek kialakulásában. Ez különösen fontos azért, mert egyes epidemiológiai vizsgálatok szignifikáns antioxidáns hiányra utalnak a Föld népességének körében;

Enzim hatás fokozó: Az enzimek és vitaminok alapvető szerepet töltenek be az emberi szervezet működésében. Részt vesznek az energiatermelésben, különféle anyagcsere folyamatokban és a sejtszintézisben. A huminsavak hozzájárulnak az enzimaktivitás folyamatához.

Stressz ellenes hatás: A huminsav befolyásolja a mellékvesék által termelt stressz hormonok – adrenalin és noradrenalin – hatását. Ezen hormonok magas szintje intenzív stresszt jelez. A feleslegesen képződő hormonokat a huminsav megköti, így azok nem képesek a sejtekhez eljutni és működésüket fokozni.

Virusellenes hatás: A huminsavak vírusellenes hatása régóta ismert a humán gyógyászatban. A huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

Sejtszintű hatás: Növeli a sejtfal áteresztő képességét, ez által segíti a szervetlen ásványi anyagok átjutását a sejtmembránon.

Keláthatás: A huminsavak az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg (kelátkötés) vagyis a mikroelemeket úgy kötik meg, hogy közben szerves vegyületekké alakulnak, és így juttatják be a sejtekbe.

Ásványi anyagok hasznosítása: Biztosítják a szervezet számára az optimális mennyiségű ásványi anyag felvételt, úgy hogy valószínűleg fékezik a feleslegesen nagy mennyiségben levő anyagok felvételét és a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét pedig segítik.

Méregtelenítő hatás: Kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe például sugárterápia, kemoterápia során bekerült és felhalmozódott mérgező anyagokkal, toxikus nehézfémekkel és radioaktív anyagokkal oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

Immunstimuláló hatás: Segíti az immunrendszer működését, serkenti az ellenanyag termelést és javítja a fehérvérsejtek aktivitását.

Májregeneráló hatás: Elősegíti a májsejtek regenerálódását. Javítja a májfunkciót és segíti egyes májbetegségek megelőzését.

Antibakteriális hatás: Serkenti a jótékony hatású baktériumok működését, és ez által gátolja káros baktériumok elszaporodását.

Gyulladáscsökkentő hatás (pl. ízületi gyulladások)

Vörösvértestképzésre gyakorolt hatás: Egyes kutatások eredménye szerint növeli a vörösvértestek oxigénszállító kapacitását, ezzel javítja az általános közérzetet és növeli az életerőt.

 

 

KategóriákEgyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.